Известие

Collapse
No announcement yet.

Лампичка на ръчната ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Лампичка на ръчната ?

Момчета, от ден два започна на завой да пресветва лампата на ръчната,т.с. накладките си отиват или спирачната течност я хваща липсата,правилно ли съм се ориентирал

А, имам желание да сменя спирачната течност с накладките заедно,има ли нещо по различно или да сменям като на всяка кола

Благодаря
    1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
    2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
    1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Доливаш масълце и си готов. А и поне при мен (сигурно и при теб) има отделна светлинна индикация на таблото за накладките.
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS
    Alfa Romeo 146 1.6 TS - ex
    Fiat Brava TD100

Comment

Първоначално публикувано от sudo
      Доливаш масълце и си готов. А и поне при мен (сигурно и при теб) има отделна светлинна индикация на таблото за накладките.
      Дам накладките са на друга лампа с прекъснат пунктир на скобичките. Явно спирачната ти течност е заминала обаче провери да не е заял бутона на ръчната че ако е спирачна течност обикновенно първо започва само да присветка. А лошото е че почне ли да липсва сп. течност явно от някъде изчезва и в повечето случай това е помпа на съединителя

Comment

Спирачната течност може да намалее и при износени накладки - а това може да се провери лесно с окомера
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от gigi
          Дам накладките са на друга лампа с прекъснат пунктир на скобичките. Явно спирачната ти течност е заминала обаче провери да не е заял бутона на ръчната че ако е спирачна течност обикновенно първо започва само да присветка. А лошото е че почне ли да липсва сп. течност явно от някъде изчезва и в повечето случай това е помпа на съединителя
          А какво казваш трябва да се направи ако ми тече помпата на съединителя? щото моята явно тече.. по много малко, но все пак тече и то когато не съм карал колата 2-3 дни.. иначе издържа по месец на макс нивото на течността за спирачките.
          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
            Първоначално публикувано от gigi
            А какво казваш трябва да се направи ако ми тече помпата на съединителя? щото моята явно тече.. по много малко, но все пак тече и то когато не съм карал колата 2-3 дни.. иначе издържа по месец на макс нивото на течността за спирачките.
            Ами варянти 3.
            1 купуваш нова помпа и нямаш ядове с това повече струва в евро 07 около 40лв май
            2 даваш я да ти я рециклират, но забравих къде след извесно време пак се скапва а даваш към 20лв
            3 купуваш си гумички за 8-10лв сменяш си ги сам и незнаеш до кога ще е добре мойта така я направих и вече година е добре, но до кога не се знае може и месец да изкара.
            ако не можеш сам да я смениш майстора зима около 10лв.

Comment

а къде се намира този майстор?
              Lexus IS200

Comment

колеги ниакои мойе ли да ми кайе каде се намира помпата на саединителиа, застото и на мен ми се губи спирачна течност и ми потава отвреме на време педала.
                Alfa 145 1.4 Boxer

Comment

Първоначално публикувано от dimash
                  колеги ниакои мойе ли да ми кайе каде се намира помпата на саединителиа, застото и на мен ми се губи спирачна течност и ми потава отвреме на време педала.
                  ами мисля че е под казанчето на спирачната течност но нека който е по запознат да го опише по точно
                  1995 Alfa Romeo 145 1.6 Boxer - ex
                  2000 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136cv - ex
                  1995 Alfa Romeo 164 Q4 3.0 V6 24V 232cv

Comment

Първоначално публикувано от dimash
                    Накарай някой да натиска съединителя и гледай къде се мърда, ей там е помпата и ще видиш как леко сълзи от там..
                    Lexus IS200

Comment

Едната е на скоростите а другата на самия педал
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                      X